19:38

Tröttheten äter upp mig.
Känslan av olust är för stor.
Orken är borta.

Det här med livet och en dag som behövdes.

Idag bar det av till Valdemarsvik, och äntligen fick jag träffa min fina efterlängtade Astrid. Min kärlek för livet växte idag. Att sitta i solskenet med Astrid, att gå i det lite för höga gräset med Astrid, att bli pussad och nafsad på av Baldur, att kunna gå barbent, att äta färskpotatis, att bara prata om allt och ingenting med Astrid, det är vad jag kallar att leva. Mitt hjärta slår ett extra slag för dagens melodi.




Igår var jag trött som en get (bilden säger allt) och tvingade Linus att titta på melodifestivalen med mig. Vi hejade lätt på Frankrike och Serbien. Det är fint att ha en pojke som ställer upp på att titta på tv med mig.


Nu ska jag plugga psykologi och försöka att inte drömma mig bort till Portugal eller Valdemarsvik.


Pizzabråk?

Utanför mitt fönster väsnas grabbarna på pizzerian. Lite irriterande, det är inte mysigt att höra arga röster när man är så trött att man kan svimma.

Idag har jag faktiskt flera anledningar till att vara trött. Här kommer dom.

Jag somnade sent igår.
Jag har gjort det förbannade georafi-provet.
Jag har gjort ett engelska B nationellt prov.
Jag har pluggat psykologi i över 2 timmar.
Jag har varit hos min psykolog och vräkt ur mig massor.

Så ja, jag har rätt till att vara trött och dö litegrann.

We are the sleepyheads

"Det går inte att sova när man är stel i hela kroppen av stress" konstaterade jag runt två tiden i natt. Trots det gick jag upp vid sju, men komma iväg till skolan var inte ens något att tänka på. Hela dagen har bestått av plugg. Timme ut och timme in.

 

Nu lyssnar jag på Belle & Sebastian och hoppas på att tiden går fort till sommaren, för jag vet att jag behöver ligga på Linus arm och bara titta i taket.

 


Allt för att inte göra det jag ska.

Jag skulle kunna rabbla upp 1000 grejer jag hellre vill göra istället för att plugga. Nelli-bullen i knät, hon värmer mina kalla tangentfingrar. Det är svårt, mycket svårt, att plugga när man har en sån bra ursäkt. Kanske går den  ursäkten att använda för att skjuta upp provet ett par dagar till!

Dagens i-landsproblem.

"Mamma, jag kan ju inte ta med min systemkamera till Portugal, och min mobil har dålig kamera. Vår kompaktkamera fungerar inte längre, vad ska vi göra?"

Resultat: Vi köper en.



17:04

What's that black smoke rising Jack
Is the world on fire?
What's that distant singing
Is it a heavenly choir?
The living and the dead

15:17

Idag har jag hunnit med en massa. Jag gick först till skolan. Rett ut en massa grejer jag ska och inte ska göra tills terminens slut. Tränade med Jennifer. Kollade på gulliga pandor, isbjörnar och koalor på youtube hemma hos henne. Vi satt på balkongen och chillade järnet i solen. Sen gick jag hem, duschade och nu har jag precis vaknat från min huvudvärks-koma och över en timmas "powernap". Huvudvärken sitter kvar en smula och jag funderar på att börja jobba på historia arbetet.

20:56

Vi gör tummen upp för en gammal bild.
Okej, inte så gammal.
En vecka gammal kanske..? Eller två..?

Hur som helst.
De senaste dagarna har varit ganska ruttna.
Och nej, jag är inte död. Bara halvdöd.
Det är så sjukt mycket som borde göras,
men som jag låter bli ändå.
Och sedan bygger man en hel vägg av stress och ångest.
Jag är nog på väg mot väggen.
Men som jag sagt många gånger tidigare så ska jag ta tag i det här och kämpa mot mina hjärnspöken.
Det här blev ju ett inlägg av virrvarr, men just nu känner jag mig så.
MEN gott folk, vi är på väg mot varmare tider.

FÅR INTE GLÖMMA ATT NÄMNA
the Tallest Man on Earth finns nu på spotify med senaste albumet och en gammal EP.


..Det blev ju skapligt bra svenska i detta inlägg..


14:55

It's not right for young lungs to be coughing up blood..

20:54

Tillbaka till de vanliga dagarna. Ett nytt försök.
Idag sket sig det igen med skolan, men imorgon är en ny dag.
Måste till skolan. Fadderistmöte och sånt.
Skärpning på riktigt nu alltså.

19:01

Pöjkeras nya frisyrer som jag fixade i torsdags.

22:42

Jag har varit dålig på att blogga den senaste tiden..

I torsdags klippte jag Marcus, Sinki och Linus. Alla pöjkar blev finfina, men bilder lägger jag upp nån annan dag eftersom jag har dem på mobilen.
Igår hade jag en riktigt fin kväll med min Linus. En helt underbar kväll faktiskt. Vi var ute och promenerade, satt och pratade och drack te och bara myste. Plus att jag gjorde en sjukt god choklad/kola-kaka. Improvisation kan visa sig ge bra resultat om man har tur.



Idag har jag varit i Valdemarsvik hela dagen. Mockat och myst med hästarna och bara haft det helt underbart. Den känslan jag får när jag varit där är helt underbar.. Det känns som en uppladdning av själen. Att få snuffsa på Baldur och de andra pojkarna läker allt som har varit och är jobbigt. Man kan säga att jag känner mig som en ny laddad mobiltelefon. Mina batterier är laddade.

11:33

Vaknade av att Linus kliade mig på ryggen och gjorde frukost på sängen åt mig. Det finns inget bättre att vakna upp till, att bli bortskämd är det bästa som finns.
Nu ska jag bege mig hemåt och sega vidare, inte är jag pigg idag inte.
Imorn blir det till att fixa grabbarna grus hår. Det vill säga, jag ska klippa Linus, Marcus och Sinki. Full rulle.

16:43 Måndag

Jag känner för att fly fälten. Försvinna så långt bort från verkligheten som det går. För som det ser ut nu har jag ingen ork kvar. Jag är trött. Trött på att alltid hamna i samma gamla mönster och i samma gamla vanor. Det är verkligen lättast att stänga in sig själv och inte göra någonting. För stunden är det vad som är skönast. Men fan, kommer efter i en massa, blir stressad och hamnar i ännu en till ond cirkel.

Jag hatar känslan inuti som tar upp så mycket av vardagen. Känslan som tar upp en jäkla stor plats i mitt liv. Röv. Men vad ska man göra? Försök, efter försök, efter försök.. Ibland får jag känslan att jag verkligen inte kommer någonvart... när jag egentligen vet att jag faktiskt har gjort det. Men logiken hänger inte med mig just nu, inte min vilja eller mina tankar heller. Jag är så trött på det här. Jag är trött på att hela tiden faila.

20:05

 

Barnkalas i Frödinge för hela slanten idag. Det var mysigt att krama, pussa och leka med gos-fisarna ett par timmar.

 

Igår var jag bakis som ett ägg (förstår dock inte hur), pluggade i ett flertal dryga timmar och myste sedan med Linus framåt kvällen.

 

Åter till pluggandets värld..


FREDAG.

Ja, äntligen fredag och till kvällen vankas det grillchill. Jag har precis blivit klar med en av uppgifterna till genuskunskapen och har nu en till att göra. Sen blir det till att plugga på geografin.

Tankar och annat skräp.

Jag har fixat med psykologiprovet, det gick relativt bra, bett om att få geografiprovet uppskjutet till nästa vecka, det gick bra, men fortfarande kan jag inte lugna mig. Jag är helt uppe i varv. Jag lugnar mig med bilder av Nelli från i vintras, min solstråle. Tack vare kramar och Linus närhet i några timmar och ett telefonsamtal med Esmeralda så mår jag bättre än förut idag. Nu slö-glor jag på Desperate Housewives, hör Nelli ligga och smaska på en tuggpinne och försöker fokusera på annat än ångestspöken och obehagskänslor.

En ny dag imorgon, right?


16:29 MÅNDAG

Tappade lusten för allt just nu. Känner för att lägga mig ner och dö lite under täcket. Hur i helvete ska man orka med allting? Jäkla jobbig vecka alltså..
Men helgen blir nog kul. Får se fram emot att gå på Stinas grillchill på fredag och att åka på barnkalas i Frödinge på söndag.

..Vad vinner man på att vara deppig och bitter?

16:47

Okej, nu har jag pluggat i en timma. Mitt huvud kommer pga trötthet snart rulla ner från min axel och fläcka ner soffan med blod.
Mysig förmiddag med Linus. Vi gick ner på stan och åt glass, med oss hade vi Nellpa. Linus kanske var lite väl optimistisk inställd till vädret med shorts..? Hur som helst, Nelli var trög på hemvägen, ibland vill jag ställa min hund på en skateboard och dra henne på den istället för att gå i hennes snigeltakt.

Nu ska jag väl återgå till pluggandet och framåt kvällen kanske det blir en promenad med Stina och Palle.
..Ser inte fram mot en ny vecka och speciellt inte en ny måndag.

RSS 2.0